Categories
Gordijn/Raamdecoratie

MUREN DECOREREN MET GORDIJNEN

Gordijnen kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen aan het ontwerp van een kamer.

Gordijnen hoeven echter niet beperkt te blijven tot alleen het bedekken van ramen. Gordijnen kunnen worden gebruikt op hemelbedframes, als scheidingswanden, om de illusie van een raam te creëren en ook om hele muren te bedekken, vergelijkbaar met behang. Een vliesgevel kan een zeer aantrekkelijke accentmuur vormen. Het uiterlijk van een vliesgevel veranderen is aanzienlijk eenvoudiger dan het opnieuw schilderen of opnieuw behangen van een traditionele muur.

Slaapkamer

Accentmuren in slaapkamers bevinden zich meestal achter het hoofdeinde van het bed. Dit helpt het bed te benadrukken als het middelpunt van de kamer. Een gordijn dat de muur achter het bed bedekt, heeft hetzelfde doel. De stof die u kiest, moet passen bij de stijl van de kamer. Als je een slaapkamer in formele stijl hebt, gebruik dan een luxe stof zoals zijde, satijn of fluweel. De stof voegt zachtheid en warmte toe aan de kamer, en zwaardere stoffen zoals fluweel helpen het geluid dat door de muur achter het bed komt, te blokkeren.

Huiskamer

Installeer een gordijn aan de muur achter de bank om een zachte achtergrond te creëren. Als je bank patroonbekleding heeft, kies dan een van de accentkleuren in het patroon voor een gecoördineerde look. Gebruik voor een stoere look een gordijn met patroon achter een effen gekleurde bank. Gebruik geen patronen op zowel de bank als het gordijn, omdat te veel patronen verontrustend kunnen zijn. Kies een gordijnstof met een duidelijk andere textuur dan de bank om interesse en variatie te creëren.

Dining Room

Wall-to-wall curtains in the dining room may create a sophisticated look. Use a formal type of fabric, such as velvet or satin. The light-reflecting qualities of satin pair well with a sparkling dining-room chandelier. Metallic fabric also glimmers under the light of the chandelier, and mimics the shine of sterling-silver serveware. For an ultra-sleek look, use metal mesh curtains, which are made from small, interlocking links of brass, aluminum or stainless steel. Typical finishes range from bright, polished silver to a deep, rich bronze.

Create a False Window

Sometimes, architectural features make a room look unbalanced. The look might be thrown off by a wall that only has one window. In a case like this, try hanging an identical curtain on the wall where a second window might have gone to create symmetry on that wall. Use blackout curtains to block the light coming in from the real window, so each drapery looks the same. Install the curtain rods high above the window frame, just under the ceiling; this makes the walls look taller.

Hanging Techniques and Embellishments

Hanging wall-to-wall curtains requires a custom-made curtain rod, a ceiling track system, or a tension wire. The wire should be 12 inches longer than the length of the wall, allowing an extra six inches on each end. Wire rope clips may be used to hold a loop formed on each end of the wire, which then can be attached to hooks installed on each end of the wall. Dowel rods can be cut to custom lengths, stained, then installed using curtain rod mounting brackets. You may use long lengths of sheer fabric to create swags along the top of the curtain rod, similar to a window scarf design. Use two different colors of sheer fabric for a layered effect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *